post

Изборът на подова настилка за дома е един от най-важните. Подът е от съществено значение за стилът на помещенията. Затова при изборът му трябва да внимаваме и да бъдем разумни. Защото можем лесно да сменим дивана или щорите, но подовото покритие – не. То е подложено на силно замърсяване, както и на натоварване. Поради тази причина е добре да изберем възможно най-надеждния вид.Когато правите ремонт на дома си или се нанасяте в ново жилище, не икономисвайте. Все пак, това, в което влагате средства ще остане за дълго време, особено ако е с високо качество. Затова материалите се подбират много внимателно.

Експериментирайте с декора на ламиниран паркет

Може би се чудите ламиниран паркет с lia.bg или естествен паркет да изберете? И двете си заслужават. В единият случай имаме незаменимото естествено излъчване на дървения масив, а в другият непретенциозна, евтина и издръжлива подова настилка.

Паркетът е избиран от много семейства, поради това, че е красив. Но той е нещо много повече – твърд, устойчив на атмосферни влияния, лесен за поддръжка и топлоизолиращ.

Ламинираният такъв е още по-разпространен, поради това, че е евтин и може да бъде направен точно по поръчка. Освен всичко е с много дълъг живот, здрав е и издържа на силен натиск и всякакви атмосферни условия. Можете да изберете най-различен вид, който да имитира дъб, бук, бамбук, мрамор, камък и още много други. От Lia.bg предлагат точно това на техните клиенти.

Как да монтирате паркета си и може ли това да се случи в домашни условия?

Начините за монтиране на естествените видове са – сглобяване, лепене и коване. Тази процедура задължително се прави по посока на светлината върху суха циментова основа с равно покритие. При двуслойните видове, паркетът се лепи, като това е най-сигурният метод. При него почти няма шум при ходене и се ограничава движението и деформацията на дървото. Трислойният пък се поставя, посредством сглобяване.

При ламинираният паркет има два вида монтаж. Единият е чрез използване на лепило, а другият чрез сглобяване. Само за няколко часа без проблем можете да го поставите в дома си. Правилният монтаж изисква редене на дългата страна на ламината срещу прозорците или по дължина на стаята. Единственото, което трябва да направите предварително е да подготвите помещението си и да се снабдите с нужните инструменти.

А новият ламиниран паркет на марката EGGER е с клик система UNIFIT, която позволява бърз, удобен и гъвкав монтаж. Има възможност за едновременно монтиране на няколко реда, чрез разменна работа на няколко души. Осигурява здрава връзка между свръзките и отлично прилягане. Системата гарантира до 40% по-бърз и лесен монтаж и прави свръзките още по-здрави. С нея е по-лесно от всякога.

Другият нов профил е Just Clic, защитена с патент монтажна система осигуряваща бърз и лесен монтажен процес без използване на лепила. Осигурява изключителна устойчивост на повърхността, благодарение на специално оформената сглобка нут и перо. Полагането е бързо и лесно.

И двата профила можете да откриете в Lia.bg, където можете да поръчате всякакъв вид ламиниран паркет.

Ако все още се колебаете относно това каква настилка да изберете за дома си, се консултирайте с професионалисти. Но със сигурност, ламинираният паркет е по-бюджетното решение. И ако желаете да придадете определен стил на дома си, това е вашият избор. Можете да експериментирате и да направите интериора у дома интересен и закачлив, чрез подовото покритие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *