post

За всеки човек, който планира да притежава къща, естествено, би било любопитно да ознае колко струва сам да си построи енерго спестяваща къща. Като бъдещ собственик на жилище не бихте искали да плащате повече, само защото строителната фирма или строителния предприемач казват така. За да се получи точна цифра, която е реалистична и всеобхватна не е лесна задача, но ние ви предлагаме заедно да разгледаме факторите, които влияят върху ценовия диапазон.

 

Като цяло, могат да възникнат само две ситуации, когато ние сме любопитни да разберем цената на изграждането на енегроефективна  къща. Двете ситуации са, когато искате да си построите къща сами или когато един изпълнител или строител ви осигурява оферта за цената на построяването на една къща. Тази публикация не бива да се приема за стандарт или ръководство, което може да ни даде точна цифра по отношение на общия размер на разходите, тъй като общата стойност се влияе от много фактори, но някои изчисления на разходите за изграждане на нов дом обикновено се обявяват във квадратни метри, което не включва разходите за земя и печалба за строителната фирма.

 

Факторите, от които зависи цената на построяването на енергийноефективна къща са най-разнообразни. За да се построи къща, първото нещо, което ще трябва да направите, е да си купите парцел. Цената на дома, за да бъде построен, в голяма степен зависи от цената на земята. В луксозен, населен и висок клас местност, ще трябва дасе плати солидна сума, за да се придобие земята. И обратното, ако земята е в покрайнините на града или в някакъв селски район, цената на земята, разбира се, ще бъде много по-ниска, в сравнение с тази, в сърцето на града.

Цената за построяване на една къща, също така,  до голяма степен зависи от цената на работната ръка и строителнини материали, които се различават в зависимост от времето и мястото. Разхоите по интериора на дома могат да възлизат на различни стойности, в зависимост от вашите възможности за избор и предпочитания.
Източник: http://kredit-consult.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *