Онлайн игра ни учи как да превърнем града си в световна еко столица

Онлайн игра провокира участниците да се замислят какви решения биха взели, ако бяха начело на града си. “Save the city” е разработена на 4 езика от международен екип от еколози в рамките на проект на Международния делови конгрес. Целта на играта е да запознае жителите на един град с решенията, които всеки градски управител правиежедневно.

Чрез поредица от симулации играчът има възможността да допринесе за развитието на града си с решенията, които взема и по този начин да го направи световна екостолица. Играта поставя участниците в реални ситуации и ги изправя пред дилеми, които кметовете срещат всекидневно в своята работа. Те включват въпроси като намиране на решения за повишаване на енергийната ефективност и избор на алтернативни горива за градския транспорт, внимателно обсъдени със съдействието на общинския съвет. От решенията на тези проблеми зависи развитието на всеки град и поддържането на финансовата стабилност на общината.

Играчът “кмет” може да се допита и до градския съвет, за да направи по-информирано решение за съдбата на града си. Част от информирания избор са знанията за приложенията на природния газ и възобновяемите енергоизточници, както и тяхното въздействие върху градската среда. В симулацията често се налага играчите да отговарят на въпроси от медиите и коментари от гражданите за състоянието на града.

Интерактивната игра е достъпна безплатно на www.save-the-city.net на български, руски, немски и английски език.

Свързани

Leave a Comment