Работна група ще подготви стратегия за въгледобива

Работна група с участието на представители на Министерството на енергетиката и Браншовия съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди стратегия за бъдещото развитие на въгледобива в България. Днес във ведомството се състоя среща по повод икономическата ситуация в “Мини Бобов дол”, съобщи пресцентърът му.

По време на срещата зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков е поставил въпроса за максимално бързото възстановяване на работния процес в мини Бобов дол, в един от рудниците на които миналата седмица работници стачкуваха под земята заради неизплатени заплати и ваучери за храна.

По време на срещата е било дадено уверение за изплащането на концесионните плащания на “Въгледобив Бобов дол” ЕООД към държавата, които към настоящия момент са в размер на 560 000 лева, с включени лихви и главница. Поставен е бил и въпросът с редовното изплащане на месечните заплати в мината, се казва в съобщението.

В хода на дискусията синдикалните и работодателските организации са поискали да бъде премахната таксата пренос при износ на електроенергия, която се определя с решение на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Свързани

Leave a Comment