С 20% повече топлинна енергия е използвана в София през януари

Абонатите на столичната топлофикация са използвали през януари тази година с около 20% повече топлинна енергия от същия месец на 2016-та, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Разликата в потреблението се обяснява с по-студеното време, като средномесечната температура в първия месец на тази година е била минус 5.7 градуса, докато през януари 2016-та минус 0.6 градуса. Според статистиката това е най-студеният януари от 36 години насам.

Реално разликата няма да се отрази в сметките за момента, тъй като те са направени на база консумацията в имотите през миналата година. При равни други условия обаче, при изравняването в края на  отоплителния сезон сумата за доплащане ще е по-сериозна.

От столичната “Топлофикация” припомнят, че от 10 години клиентите на компанията имат възможност да издължават месечните си сметки на части във всички каси на дружеството, във всички пощенски станции на територията на столицата. От 2013 година абонатите могат да избират и коя поредна сметка да платят, ако имат няколко просрочени фактури.

Свързани

Leave a Comment