Професионално къртене на подове

Изключително често срещана практика при хората, които закупуват ново жилище, офис или друго помещение, е да сменят подовата настила, за да отговаря подът на техните предпочитания. Това важи в най-силна степен , когато става дума за по-стари сгради, където подът отдавна не е ремонтиран. Ето накратко какво представлява къртенето на под и смяната на настилката.

Най-напред трябва да се наеме фирма, която може да извърши тази услуга. Почти всички средностатистически къртачески фирми я предлагат, дори заедно и с различни бонуси към нея. Нужно е да обърнете внимание на няколко важни неща, преди да наемете фирмата – дали разполага с достатъчно професионална техника, доколко е компетентна да извърши съответния ремонт с оглед опита й и разбира се, цената.

Замазката на всеки под е с голяма твърдост и изкъртването й изисква доста труд, както и мощна техника като бошове, къртачи и други ударни машини. Самите инструменти вдигат и много шум, затова е добре да съобразите времето на ремонта със съседите и да се опитате да минимизирате неудобството за тях.

Няма нужда да изпитвате притеснения от вида настилка и замазка на пода, който искате да бъде изкъртен. Къртаческите фирми се стараят да описват добре в уебсайтовете си какви видове под са способни да изкъртят – в повечето случаи става дума за циментова замаска, къртене на плочки, теракота или фаянс.

Ще трябва добре да помислите и за ситуацията в помещението, след като бъде изкъртен пода. Можете да сте сигурни, че тя никак няма да е розова – количеството прах, отломки и боклук ще е огромно, а е хубаво то да бъде почистено възможно най-бързо. Затова най-разумно е да използвате услугите на фирмата „кърти, чисти и извозва“ пълноценно и да оставите работниците да почистят и извозят боклука – при това със собствени чували и транспорт. Спокойно, цената за тази допълнителна услуга не е кой знае колко висока с оглед на бързината и качеството, с което ще се извърши, а и излиза още по-изгодно, ако е включена в общата цена на целия ремонт.

Ще споменем и алтернатива на цялостнотн наемане на къртаческа фирма за къртене на подова настилка. Ако вие самите, ваши приятели и колеги или познати майстори сте достатъчно опитни и компетентни да извършите ремонта сами, но не разполагате с нужните инструменти, можете да ги наемете от къртаческа фирма. Това ще намали значително цената на ремонта, трябва само да се свържете с фирма, която предлага подобна услуга, и да уговорите каква техника ви е нужна и колко ще струва наемането й. Препоръчваме ви да прибягвате към този ход, само ако сте 100 процента уверени, че сте способни да се справите и сте наясно с техниките на работа и безопасност.

Свързани

Leave a Comment