Българска зарядна станция за е-мобили в продажба

На националния празник на страната – 3 март, компанията „ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ“ стартира продажбата на зарядни станции и инфраструктура за електрически автомобили с изцяло българска разработка и производство.

„Мрежата, която ще изградим, предлага на потребителите възможност за зареждане на електромобили на удобни места до предпочитани ресторанти, хотели, бензиностанции, спортни и други обекти. Разработихме лесна за използване и разпознаване зарядна станция за електромобили и онлайн мрежа, където всеки може да добавя и намира места за зареждане на електромобили в България.“ – споделя Мартин Хаджистойков –електромобилен инвеститор и основател на компанията. „Повечето електромобили на пазара в момента изминават средно около 150 км с едно зареждане на батерията, което на зарядна станция с мощност до 22 кВт отнема от 1 до 6 часа в зависимост от марката и модела на електромобила. От тази година на пазара излиза и ново поколение масови електромобили с двойно по-голям пробег.“, допълва той.

Успоредно с продажбата на българските зарядни станции за електромобили, дружеството стартира и онлайн локатор и мобилно приложение с места за зареждане – VsichkoTok.bg.

Дизайнът на зарядните станции е лесно забележим и разпознаваем. Разработен е така, че и незапознат човек веднага да се досети какво е предназначението на устройството. За търговска реализация на зарядните станции производителите са насочили вниманието си към обекти, на които потребителите обикновено прекарват повече от половин час – ресторанти, спортни зали, туристически обекти и други.

Свързани

Leave a Comment