Работна група ще разработва мерки срещу замърсяването на въздуха

Три министерства ще направят работна група, която да очертае общи мерки срещу замърсяването на въздуха с фини прахови частици. Това стана ясно от срещата на министъра на околната среда и водите Нено Димов със зам.-министрите на вътрешните работи Стефан Балабанов и на транспорта,информационните технологии и съобщенията Ангел Попов.

В работната група ще влязат представители на министерствата на околната среда и водите, вътрешните работи и на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Целта е да бъде изработена цялостна концепция за намаляване на фините прахови частици в страната.

„Искам да набележим общи мерки, за да се постигне ефект на територията на цяла България, а не само в отделни общини“, заяви министър Димов.

Зам.-министрите посочиха, че е необходимо контролните органи да бъдат снабдени с газоанализатори и мобилни станции, за да измерват въздуха по места, особено в райони с повишен трафик на автомобили. Също ще бъдат засилени проверките за техническата изправност и безопасност на превозните средства.

Свързани

Leave a Comment