Shell България представи ново поколение горива за по-висока ефективност

Shell България представи пред партньори, медии и бизнес клиенти своето най-ново поколение горива, основани на иновативната DYNAFLEX технология. Новите горива са резултат от повече от пет години усилена работа и десетки хиляди часове проучвания, проведени от експертите на Shell в центъра по научноизследователска и развойна дейност на компанията.

Новата DYNAFLEX технология се съдържа в пълната гама горива и вече се предлага във всички бензиностанции Shell в страната. Това е третото поколение горива с добавки, които Shell лансира на българския пазар като резултат на стремежа на компанията да усъвършенства качеството на продуктите, които предлага в световен мащаб.

Новата технология DYNAFLEX е и в основата на премиум горивата Shell V-Power, които са създадени за върхово представяне и ефективност на двигателя. Подсилената формула на бензина Shell V-Power съдържа 3 пъти повече почистващи и намаляващи триенето съставки от обикновения бензин и 20% повече почистващи съставки от досегашния Shell V-Power. Това е единственото гориво, съвместно разработено и препоръчано от Ferrari. Технологията DYNAFLEX отговаря на три ключови предизвикателства, които влияят негативно на ефективността и производителността на двигателя – триенето, отлаганията, и чукането в двигателя. При обновеното дизелово гориво Shell V-Power Diesel DYNAFLEX технологията включва нови премахващи отлаганията съставки за чист и ефективен двигател, които помагат да се възстанови неговата мощност и представяне.

„Въвеждането на новото поколение горива с технологията DYNAFLEX представлява съществена стъпка в развитието на горивата, а включването на тази технология в нашите най-усъвършенствани бензинови и дизелови горива Shell V-Power е ключов момент за нас в Shell. Новите горива Shell V-Power с технология DYNAFLEX са създадени да отговарят на последните тенденции в автомобилното производство, но също така са напълно подходящи за по-стари поколения автомобили, като целят да повишат ефективността и представянето на двигателя.“ – сподели Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България ЕАД.

Условията на шофиране по света продължават да стават все по-предизвикателни и поставят повишени изисквания към двигателя, а от друга страна шофьорите очакват увеличена ефективност от техните автомобили и горивото, което използват. Shell отговаря на тези изисквания, като разработва нови горивни технологии с помощта на международен екип от учени.

„Навиците на шофьорите се променят както по отношение на стила на шофиране, така и в изискванията при пътуване. Ето защо постоянно приспособяваме нашите продукти и услугите, които предлагаме в търговските комплекси Shell, към техните очаквания. Наред с разработването на новите горивни технологии Shell има и сериозен фокус върху контрола на качествотото на горивата. Това е непрекъснат процес, който компанията осъществява с помощта на SGS, независима швейцарска компания за сертифициране. Резултатите от проведените тестове са безспорно доказателство за успеха на нашите усилия. Важно е да споменем, че влагането на новата технология във всички наши горива няма да се отрази на цената и горивата ще се продават при досегашните условия.“, заяви Мила Петрова, търговски директор на Shell България.

Горивата Shell V-Power са съвместно създадени и препоръчани от Scuderia Ferrari. Състезателното гориво Shell V-Power, което Scuderia Ferrari използва на пистата съдържа 99% от съставки от същия тип, които са в основата на новите подобрени горива Shell V-Power и съдържат технологията DYNAFLEX.

“Начинът на представяне на горивото е ключово за моя успех на пистата във Formula 1“, споделя Себастиан Фетел, пилот на Scuderia Ferrari и световен посланик на марката Shell. “Горивото оказва влияние върху всеки един елемент – от това как се движи автомобилът, до времето, за което правя една обиколка. Страхотно е да дадеш на феновете си уникален поглед към невероятната наука и технология, която зарежда горивото за моето Ferrari и настройката, докато се подготвям за състезание. Наградата е да знаеш, че това което ние усещаме на пистата, докато тестваме върховото представяне и ефективност на новото гориво Shell V-Power, е също така валидно и за всеки един шофьор на пътя.“

Третото поколение горива Shell V-Power с DYNAFLEX технология намира своите посланици и в България. На представянето на новите усъвършенствани горива присъстваха три поколения автомобилни и мото спорт състезатели – Владимир Илиев, Димитър Илиев и Ангел Караньотов. Създавайки историята, настоящето и бъдещето на българския авто- и моторен спорт, те са категорични, че използваните от тях горива Shell V-Power са допринесли за тяхното представяне на състезания, както и за добрата форма на двигателите. Това, което те споделят като опит, е абсолютно еднозначно:

„В съзнанието ми изниква 2000 година, началото на века, когато Shell за пръв път представи първото гориво Shell V-Power. Това беше една разделителна линия в горивата и ние се възползвахме от това. Използвахме тези горива в състезателната си дейност и това ни донесе много успехи в моторните спортове.“, коментира легендата на българския автомобилизъм, Владимир Илиев.

Димитър Илиев, 8-кратен рали шампион, добави: „Вярвам в качеството на горивата Shell, защото аз съм преминал през всички еволюции на Shell V-Power и знам, че това е най-доброто за моя автомобил, както докато се състезавах, така и докато шофирам със своето семейство.“

„Аз съм изключително впечатлен от новото гориво Shell V-Power с Dynaflex технология, защото при моторите е по-различно и разликата се усеща много бързо. Двигателят на мотора е по-малък и зареждането с качествено гориво е от съществено значение.“ Сподели и Ангел Караньотов, 4-кратен европейски шампион по супермото и 2-кратен вицешампион в Купата на нациите.

Свързани

Leave a Comment