10 тактики за успех в социалните мрежи

Ако сте сред хората, които се затрудняват да използват социалните мрежи за бизнес цели, тази статия е идеална за вас. Предлагаме ви 10 ефикасни и лесни за прилагане тактики, които да използвате в маркетинг стратегията си през 2017-та.

 

  • Изградете си план за действие

 

За да повишите шансовете си за успех в социалните мрежи, направете си подробен маркетингов план. Отговорете си какви цели гоните през годината и как смятате да ги постигнете, както и кои социални платформи ще използвате. Отговорите на тези въпроси ще са основните елементи на цялостната ви стратегия.

 

  • Дефинирайте целевата си публика

 

Сигурно ви е писнало да четете и слушате този съвет, но именно това е ключът към успеха в социалните мрежи. Колкото по-конкретно успеете да опишете потенциалните си купувачи, толкова по-добре ще комуникирате с тях. Отделете достатъчно време да го направите, за да сте сигурни, че влагате време и усилия по възможно най-ефективен начин.

 

  • Използвайте видеа за маркетинг в социалните мрежи

 

Видеата са един от най-мощните инструменти за маркетинг в социалните мрежи и задължително трябва да го включите в арсенала си. Статистиката сочи, че увеличението на видео потреблението в YouTube се е повишило със 100 процента за една година, а една трета от потребителите са готови да направят покупка, след като гледат видео на магазин.

 

  • Създайте персонализирано съдържание

 

Вашите клиенти не са просто сбирщина от хора и трябва да ги третирате като реални личности. Затова се постарайте да персонализирате спрямо техните характеристики съдържанието, което достига до тях. Това включва сегментиране на списъка ви с имейли и изпращане на различни текстове към различните групи от хора, както и внимателно изследване на последователите ви и създаване на силно персонализирани публикации.

 

 

В зависимост от бюджета, с който разполагате, 2017 може да бъде годината, в която да вложите част от средствата си в платена реклама в някои от любимите ви социални платформи. Инвестирайте парите си добре и внимателно помислете как ще насочите рекламите си по демографски, географски и поведенчески критерии.

 

  • Започнете да излъчвате на живо

 

Видеото на живо е още един компонент, който можете да включите в маркетинг стратегията си и е наличен във Фейсбук, Туитър и Инстаграм. Така получавате възможност да споделяте с потребителите свои събития и други интересни неща в реално време. Не се плашете от този процес – той е изключително елементарен за изпълнение и не ви трябват никакви специални умения и техника.

 

  • Използвайте чат приложения за обслужване на клиенти

 

Много известни брандове използват приложения като Messenger и Viber за денонощно обслужване и помощ на своите клиенти. Това значително повишава потребителското преживяване и доверието в бизнеса. Трябва само да осигурите хора, които да са на разположение през целия ден.

 

  • Създавайте публикации за покупки

 

Ако използвате Инстаграм и Пинтерест, не пропускайте възможността да споделяте публикации, от които хората могат да направят покупка, без да напускат приложението. Този начин на продажби е изключително популярен в момента и носи зашеметяващи резултати.

 

  • Разкажете история в Инсгаграм

 

Историите в Инстаграм са чудесен начин да се възползвате от предимствата на Снапчат, без да употребявате Снапчат. Позволява ви да споделите по атрактивен начин интересно съдържание с милиони потребители. За да го направите, потърсете бутона „your story“ най-отгоре в страницата или мобилното приложение.

 

  • Стеснете фокуса си към социалните мрежи

 

Ако сте сред хората, които се стараят да публикуват във всички възможни социални мрежи, за да достигнат възможно най-много хора, време е да се фокусирате само върху тези, които ви носят наистина добри резултати. Този подход е по-разумен и по-ефикасен.

Свързани

Leave a Comment