Кое може да увеличи цената на продаваната от вас къща?

Съществуват различни стъпки, които можете да предприемете, за да спечелите повече пари при продажбата на имот. Повечето купувачи провеждат свои изследвания и може би ще говорят със съседите, преди да вземат решение. Също така, ако къщата е близо до шумна кръчма или места с подобен характер, а купувачите са миролюбиви, те не биха искали да поемат вашата оферта или биха искали да направите значителна отстъпка от цената.

  1. Луксозно персонализирана баня. Банята не трябва да мирише, изглежда или по някакъв начин показва признаци, че тя се нуждае от помощ! От друга страна, прекалено луксозно или помпозно направената баня няма да бъде много добре възприета. Вашият най-висок клас персонализиране, може би изглежда неприятно за купувачите. Първото нещо, което ще ги отблъсне е, че те ще трябва да подновят всичко, която ще им струва пари. Докато поставените от вас свещи, свещници и декоративни артефакти изглеждат твърде натруфено за някои купувачи, те може да не биха искали нищо повече от завеси!

 

  1. Кухня от най-висок клас. Кухнята често се счита за най-важният фактор, когато става въпрос за продаване на къща. Докато мръсенните подове и зле поддържаната кухня могат да ви отнемат голяма част от печалбата, имайте предвид, че прекалено старателно направената кухня също не би била от голяма полза. Ако сте персонализирани вашата кухня с големи допълнениякато многобройни печки, вграден грил, хладилник  за дълготрайно съхранение, персонализирани мозайки и фаянс по стените, имайте предвид, че средно купувач не би искал да плаща допълнително за всички тях, особено, ако той не е запален готвач. Също така, цветова схема, която се харесва на вас, не може да допада на всички.

 

  1. Буйно озеленяване в задния двор. Никой купувач няма да пропусне да забележи състоянието на задния ви двор! Тази функция играе доминираща роля в “ограничаване на допадането” и следователно, може да добави или намали стойността на къщата. Повечето купувачи просто търсят добре подстригана морава и нормално ниво на ландшафта. Ако това е недовършено или прекалено и следователно купувачът ще трябва да инвестира много в своето реформиране или поддръжка, може да се очаква определен девалвация. Докато градинарството може да бъде ваше хоби, докато си почивате, не всеки оценява извършените поддръжка и усилия, които сте положили.

 

Източик: Проверка на ток –http://www.doe.bg/

Свързани

Leave a Comment