Фактори, от които зависи цената на една къща

Нов дом може да се построи от вас самите или да се наеме екип от профисионалисти. Настоящата публикация цели да ви предостави обективна информация, която може да се използва за определяне на средната цена за построяване на нов дом.

Цената за построяването на една къща естествено ще се увеличи, ако се наеме професионален строител, за да го направя вместо вас. От друга страна можете да спестите много пари, ако решите да построите къщата си сами. Добре е да знаете, че цените за построяването на една къща се определят на квадратен метър. Строителите определят своите ставки на ден. Реалните срокове, обаче, за построяване винаги надхвърлят поне с месеци планираните, така че си пригответе солидни заделени пари.

Както всички знаем, цените на земята и на строителните материали като цимент са ниски във времена на рецесия, но те се изстрелват нагоре много бързо, когато икономиката се възстанови. Така че, времето, през което започнете изграждането на новия дом е много важен фактор при определяне на общата цена. В идеалния случай, трябва да се консултирате с агентите на недвижими имоти, брокерите или някои реномирани строителни фирми, които имат пълна информация за цените, които са широко разпространени на пазара, за да се избегне харченето на повече пари за къщата ви.

Цената на дома, за да бъде построен също зависи от вида сграда, която искате да имате. Ако търсите нещо от рода на лог домовете, които са много търсени поради хладия им вид, няма да ви се наложи да плащате кой знае колко висока цена.

Оказва се, че някои фактори могат да носят косвено влияние върху общата цена. Във времена на рецесия, разходите за жилищно строителство ще паднат и обратното ще бъде вярно, когато икономиката се вдига – цените също бързо ще се покачват. Много експерти по недвижими имоти смятат, че покачването на цената на строежа от шест до десет процента не може да се изключи поради ефекта на инфлацията върху сектора на недвижимите имоти.

Свързани

Leave a Comment