Топло и хидроизолиращи – покривни решения

При покриви, които имат хидроизолация, много по-често се налагат ремонти, отколкото при такива от метал или керемиди. Тези покриви са и по-евтини като вариант. Могат да се окажат, обаче, доста ефективни, ако спазите някои правила и ги приложите, както трябва.

Направете добре замазката – така, че водата да може да се оттича под наклон.

Направете отводнителна система, която да работи ефективно.

Винаги грундирайте, преди слагането на хидроизолация.

Ако има метални детайли – вижте дали са правилно закрепени.

Запечатайте добре всички фуги, които видите на покрива.

В повечето случаи, се налага да се направи само частичен ремонт на онези области, които са проблемни. Можете да ги закърпите, като използвате някакъв битумен силикон или асфалт. А може и със същия материал, от който е направен покрива. Избора на материали на пазара е голям. Когато, обаче, правите временен ремонт, решавате проблема само временно. Това е, за да спасите положението поне за година-две, но след време ще трябва да направите основен ремонт на покрива.

При старите покриви често се получава прогниване на конструкцията. Най-горното покритие започва да пропуска вода. Причините може да са всякакви – материалите са стари, наличие на дървояди и т.н. Със сигурност най-добре е да смените покрива изцяло, ако имате тази възможност.

Но винаги първо се консултирайте с майстор. Той знае какво да гледа и какво трябва да се направи. Помолете го, също така, да огледа в какво състояние се намират улуците, за да знаете дали са за подмяна. При евентуален ремонт на покрива е добре да направите пароизолация. Така ще спрете загубата на топлина.

Ако водата от покрива не се отводнява, ще трябва да ремонтирате или да подмените някои неща. Помислете какви тръби ще трябва да се поставят и на какви места. Към улуците поставете казанчета за събиране на вода. При възможност, свържете към канализацията на къщата водосточните тръби.

Избора на материали за покриви е огромен. Избирайте винаги качествени продукти от наложени производители. Така гарантирате по-дълъг живот на вашият покрив.
Източник: http://www.armormat.com

Свързани

Leave a Comment