AdWords рекламата усилва трафика към сайта

Всеки, който е преминал вече през процеса на изработка на сайт и иска да го популяризира в максимална степен, в един момент опира до промотирането му Google, а и в останалите от партньорските мрежи.

Най-разпространеният вид за онлайн рекламиране –  Google Adwords, е и най-успешното за популяризиране на уеб страниците в глобалната мрежа.

За целта специалистите ще ви предложат да избирате от различни формати на реклама, а сред тях най-търсеният е именно чрез ключова дума или фраза, потърсени от потребителя в интернет търсачката. Тогава точно Adwords Search или т.нар. Платена публикация, става видима за клиентите, щом те потърсят определени продукти или услуги, предлагани през съответния интернет сайт.

Това става щом потребителят напише ключовите думи в Google и те съвпадат с онези, фигуриращи в рекламните ви кампании. Тогава търсещата машина отвежда директно до спонсорираните публикации, които водят директно към сайта ви. В случая тези думи или фрази са винаги на челни позиции в търсачката при търсенето по определени ключови думи и са обозначени с надписа „Реклама“.

Интересното е, че за този вид рекламиране, се заплаща само ако потребителят чукне върху нея с мишката, за да влезе в дадената уеб страница. Ежедневните бюджети се контролират във всяко едно отношение то рекламодателите, които могат да ги променят винаги, когато пожелаят това.

Рекламодателят може да спре съответните рекламни кампании, да ги сложи на режим пауза, да ги коригира и т.н., без при това да плаща някакви утежняващи такси.

Голям плюс на Adwords рекламата в полза на вашия бизнес и вашия сайт е, че чрез нея вие ги рекламирате в най-голямата, силна и използвана търсеща машина, а именно Google. Чрез нея утвърждавате бранда си в интернет, правите своя бизнес по-видим и разпознаваем.

Нямате ограничения в бройката на ключовите думи или рекламни кампании, а самият процес е изключително гъвкав и ефективен.

По официална статистика пък всяка добре организирана  Adwords кампания бързо води до видимо повишение на посетителския трафик в посока към вашия сайт, съответно и до реални покупки и сделки.

Тя ви показва резултатите и статистиката онлайн, подсигурява ви ремаркетинга и в същото време води до увеличение на всички конверсии, така че сайтът ви ще има посещения точно от определената от вас целева група, към която сте се насочили в усилията си.

При подобна кампания тя излиза далеч отвъд пределите и способностите на Google благодарение на партньорската мрежа от допълнителни уеб сайтове.

Когато планирате присъствието си в интерактивното пространство, планирайте с поглед напред всяка стъпка – от поръчката за изработка на сайт, през рекламните кампании и стратегии, до оптимизирането и редизайна на страницата си да да бъде тя възможно най-конкурентноспособна, атрактивна и ефикасна.

Свързани

Leave a Comment