post
Westinghouse ще бъде продадена за 4,6 млрд. долара, става ясно от прессъобщение на компанията. Така глобалният лидер в ядрените технологии, горива и услуги Westinghouse Electric Company ще бъде придобит от Brookfield Business Partners L.P. заедно с други институционални партньори.
В момента Westinghouse е собственост на Toshiba.
Покупната цена за целия бизнес на Westinghouse Electric Company LLC и нейните филиали изключва парични средства, но включва допускането за определени пенсионни, екологични и други оперативни задължения.
„Придобиването на Westinghouse от Brookfield затвърждава нашата позиция като лидера в глобалната ядрена индустрия“, каза президентът и главен изпълнителен директор на Westinghouse Хосе Еметерио Гутиерес. „Нашият процес по трансформиране и стратегическо преструктуриране създава по-силен, стабилен и оптимизиран глобален бизнес за Westinghouse в полза на нашите клиенти и служители“, допълни той.
Очаква се сделката да приключи през третото тримесечие на 2018 г., като до тогава трябва да бъдат получени необходимите регулаторни одобрения. По време на процеса Westinghouse ще продължи да работи нормално под управата на сегашния висш мениджмънт.
PJT Partners е финансовият консултант на Westinghouse. Weil, Gotshal & Manges LLP е правният консултант, а AlixPartners LLP – консултантът по преструктурирането.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *