Полезни факти за SEO и социалните мрежи

Когато говорим за трафик към сайта, и SEO, и социалните мрежи играят важна роля. Предлагаме ви някои интересни и полезни факти за тези два аспекта от онлайн маркетинга, за да ги използвате още по-успешно.

Факти за SEO

59% от маркетинг специалистите заявяват, че SEO е основната причина за по-висок трафик и повече реализации. Социалните мрежи се нареждат на второ място. Затова не е изненадващ фактът, че компаниите планират увеличение на своите бюджети за оптимизация.

Когато говорим за набиране на нови клиенти и последователи, 49% от специалистите са на мнение, че SEO се класира на първо място по значение за тази цел.Реклама на клик и социалните мрежи се нареждат след това със съответно 26% и 25%. Не мислете, обаче, че бихте могли сами да се справите с оптимизацията. 21% от експертите смятат, че по-добрият вариант е използването на професионални SEO услуги, докато само 11% от тях вярват, че това не е необходимо.

Факти за социалните мрежи

Все повече търсения се отправят в търсачките на социалните мрежи. Фактите показват, че през 2012г. търсенията в Гугъл и Бинг са намалели с 1%, докато тези в социалните мрежи нарастват с 8%. Това не значи, че трябва да пренебрегвате органичните резултати от традиционните търсачки, но вече трябва да се обръща по-сериозно внимание на потребителското поведение и интереси в социалните медии.

Тенденции при генерирането на трафик

Търсенето на SEO умения драстично се увеличава в последните години, като обявите за такива специалисти са скочили двойно.

Не по-важен е ефектът от имейл маркетинга – над 62 милиарда имейла се изпращат всекидневно. Средностатистическият човек прекарва доста време в четене на мейли, така че този, а и още много други най-разнообразни способи на маркетинга, изобщо не са за пренебрегване.

Имейл маркетингът ще помогне на бизнеса ви да стане още по-успешен. Над 81% от специалистите твърдят, че имейл кампаниите им са успешни, като над 20% от същите специалисти са на мнение, че трафикът от имейли се отличава с най-високи конверсии.

Не забравяйте и блоговете!

Не по-малко важно е да превърнете и блоговете в част от маркетинговата си стратегия. Над 90% от най-печелившите компании все още не се възползват от блоговете като рекламен инструмент, което ви дава възможност да ги изпреварите.

Според различни данни компании, които публикуват над 15 пъти месечно в свои или чужди блогове генерират 5 пъти повече трафик от такива, които не го правят. Висок е и процентът на компаниите, които са привлекли нови клиенти именно благодарение на своите блогове.

Опитано и проверено

Данните и фактите, които изброихме по-горе, би трябвало да ви демонстрират нагледно колко важни са социалните мрежи и SEO за бизнеса ви. Нужно е, обаче, и да сте наясно, че маркетингът в социалните медии далеч не се изчерпва само с Фейсбук и Инстаграм. Има и други също толкова ефикасни източници на трафик и популярност като имейл маркетингът и блоговете. Те са изпитани и проверени във времето и ефективността им е сто процента доказана.

Свързани

Leave a Comment