Започва ново издание на състезанието за стартъпи в енергийния сектор в Централна Европа

На 1-ви март започва приемането на кандидатури за PowerUp! на Inno Energy – четвъртото издание на най-голямото състезание за стартъпи в сектора на чистата енергия в Централна Европа. Състезанието дава огромната възможност за развитие на бизнес и създаване на присъствие на глобалния пазар.

В допълнение на финансовите награди, победителите в състезанието ще имат възможността да се включат в престижната програма Highway® на Inno Energy, която превръща идеите и дизайните в реалност. Тя предлага на начинаещите предприемачи финансиране от 150 000 евро и подкрепа в развитието и протекция на продукта, тийм билдинг, достъп до международни потребители и източници на външно финансиране.

Джейкъб Милър, главен изпълнителен директор на InnoEnergy за Централна Европа, споделя, че факторът, който откроява Power Up! от останалите състезания е не само огромния опит на организаторите, но най-вече техния подход, ориентиран към бизнеса:

– Опитваме се да посочим решения и да отворим врати – Inno Energy е водещ в сектора на чистата енергия, успехът, на което се дължи на фактът, че освен пари, инвестираме знание и контакти. Управляваме най-голямата иновационна екосистема в света, която се състои от над 320 членове. Включително водещи енергийни компании в Европа, научни и изследователски центрове, градове и региони. Акционерите ни включват компании като Schneider Electric, EDF, AGH, RAFAKO or Tauron.

Организаторът също така подчертава, че мобилността, киберсигурността и решенията за съхранение на енергия са особено търсени на енергийния пазар. Обхватът от интереси включва технологии, които позволяват намаляване на емисиите на вредни вещества в атмосферата и такива, които се борят със смога. Победителв миналогодишното издание бе унгарският стартъп Heat Ventors, който представи иновативен метод за съхранение на топлинна енергия, която изисква 90% по-малко пространство и позволява спестяването на 20 до 40% енергия.

Свързани

Leave a Comment