Изобретиха бельо, което регулира температурата на тялото

Какво ще стане, ако сутиенът ви наистина може да регулира телесната ви температура? Giapenta, нова марка за бельо, която току-що започна кампания в сайта за набиране на средства Kickstarter, обещава да направи точно това. Използвайки патентована технология, наречена TempPro, базираната в Маями фирма има за цел да внедри иновациите и в бельото. Марката е създадена от Крис Струтопулос, основател и главен изпълнителен директор на Giapenta, която вече назначи сестра си Елена Струтопулос като вицепрезидент на компанията.

 

Крис се е занимавала с продажбите във фирми като Sterling Jewelers и Sleep Number. Тя има опит в работата с материали за балансиране на температурата на тялото. Що се отнася до Елена, тя е прекарала време в Bloomingdale и Nordstrom също като специалист по продажби.

 

Освен с топлото легло, активното бельо идва с много други иновативни текстилни продукти. Иначе технологията TempPro създава проактивна тъкан, обяснява Крис: “Точно когато започвате да се затопляте, функциите, регулиращи топлината, я извеждат навън от тялото ви, така че прегряването и изпотяването се намаляват”. Когато изстивате, топлината, която се съхранява, се връща обратно при вас.

 

TempPro използва възможности, които първоначално са били предназначени за космическите костюми на НАСА. Тяхната идея е да се приспособят към изключително високите температурни колебания, които астронавтите срещат в Космоса.

 

Докато дуото не притежава никакъв формален дизайнерски опит, това всъщност е “огромно конкурентно предимство”, смятат двете жени. “Продължаваме да си задаваме въпроси и да научаваме нови неща в процеса на проектиране, като винаги поставяме нуждите на клиентите си на първо място. Ние сме фокусирани върху изграждането на марка, която надхвърля очакванията на потребителите ни на всяко ниво“, споделят те.

 

Що се отнася до целта на сестрите с Giapenta? Ето какво казват те: “Да съживим индустрията на интимното облекло с технологии и интелигентни дизайни. Ние искаме жените да повишат очакванията си, когато става въпрос за техния комфорт“.

 

Свързани

Leave a Comment