Министър Петкова и Камарата на строителите в България обсъдиха развитието на енергийната инфраструктура у нас

“Изграждането на необходимата газова и електроенергийна инфраструктура е от решаващо значение за развитието на отрасъла. Разчитам на конструктивния диалог и на експертизата на Камарата на строителите в България, за да продължим съвместната си работа при реализацията на ключови енергийни проекти”. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на среща с управителния съвет на Камарата на строителите в България. Представителите на строителни компании увериха министър Петкова, че подкрепят усилията за поддържане стабилността на енергийния отрасъл и завършване на неговата инфраструктура.

Министър Петкова запозна представителите на браншовата организация с някои от водещите инфраструктурни проекти в газовия и електроенергийния сектор, сред които интерконекторите с Гърция и Сърбия, проектът за европейски газоразпределеителен център Балкан, проектите за изграждане на далекопроводи на Електроенергийния системен оператор, рехабилитацията на ПАВЕЦ “Чаира” и язовир “Яденица” и други. Петкова запозна представителите на Камарата на строителите в България и с дейностите по рехабилитация на наличната техника в Мини Марица-изток и ТЕЦ Марица-изток 2.

По време на срещата бяха обсъдени проблемите, свързани с намирането на квалифицирана работна ръка, оптимизиране провеждането на обществени поръчки и други.

Свързани

Leave a Comment