Продължава кандидатстването за регионалния журналистически конкурс Siemens Press Award

По-малко от месец остава до крайния срок за кандидатстване за третото издание на регионалния журналистически конкурс Siemens Press Award, организиран от Siemens. Тази година темата на съревнованието е „Дигиталното бъдеще на градовете, индустрията и енергетиката”.

Основната цел на Siemens Press Award е да отличи най-добрите медийни материали по темата, както и да насърчи общуването между журналисти от региона на Централна и Югоизточна Европа. Третото издание на Siemens Press Awards се провежда в 11 страни от Централна и Югоизточна Европа – Словакия, Румъния, Унгария, България, Украйна, Хърватска, Словения, Молдова, Черна гора, Сърбия, Австрия, както и Израел.

В конкурса могат да участват печатни, онлайн и електронни медии. Крайният срок за кандидатстване е 15 август 2018 г., като кандидатурите трябва да бъдат изпращани на имейл: pressaward.bg@siemens.com

За да участват в конкурса, материалите трябва да са излъчени или публикувани в периода 1 октомври 2017 г. – 14 август 2018 г. Те трябва да отразяват в дълбочина различни аспекти на дигиталното бъдеще в национален или международен контекст.

Темата включва както дигитализацията в индустрията, така и бъдещето на „умните градове” с техните интелигентни сгради, транспортни системи и инфраструктури. В това число влиза и енергийният сектор, в който „умните” мрежи (smartgrids) ще играят все по-голяма роля  за захранването с енергия на градовете и предприятията.

Изпратените материали ще бъдат оценявани във всяка държава от жури, което включва експерти, водещи журналисти и представител на Siemens. Победителите от отделните страни ще се класират за финалния кръг на състезанието. Трите най-добри журналистически материала от Югоизточна Европа ще бъдат обявени и наградени в края на септември 2018 г. на церемония във Виена.

Повече информация за правилата и условията за участие в конкурса – www.siemens.bg

Свързани

Leave a Comment