Как да се справим с лошата миризма от обувките?

В тази статия няма да говорим за естествената миризма на чисто нови обувки, която се получава от различните материали, с които са произведени обувките.  Ще говорим за неприятната миризма, която може да ни постави в неудобна позиция и определено не ни харесва да я усещаме, дори и да няма никой около нас.

Първото нещо, което трябва да си изясните, че краката ви миришат, не защото не поддържате висока хигиена, а просто защото се развиват бактерии. Естественото изпотяване на краката, чорапите и други подобни фактори предразполагат към развитието на бактерии.

За да ограничите тяхното разпространение и като начало да спрете изпотяването на краката, то можете да носите памучни чорапи.  Памукът е естествена материя, която позволява на кожата да диша и по този начин може да ограничи неприятната миризма. За нейното отстраняване използвайте и активен въглен, който пък ще я неутрализира.

Колкото и да не ви се вярва, миризмата на краката ви може да бъде сигнал за здравословен проблем.  Можете да имате състояние, което да стимулира прекалено много потенето. В този случай е добре да използвате специализирана козметика за отстраняването на тези проблеми.

А ето и начините, чрез които можете да махнете лошата миризма

Сода бикарбонат – поръсете малко количество сода бикарбонат в обувките си. Резултата на сутринта е, че влагата ще бъде абсорбирана и няма да има миризма. Можете да го направите и с краката си, като ги поръсите преди да обуете обувките. Трябва да сте наясно обаче, че това няма да намали потенето. Само ще махне миризмата, но вероятността да сте с мокри чорапи си остава.  

Оцет – убива лошите микроби и миризмата. Оставете на проветриво място.

Цитруси – кората на лимон убива бактериите и остава приятен аромат в обувките.

Продукти – в пазарната мрежа можете да намерите много продукти, които да ви помогнат с този проблем. Те с изобилие от разнообразие и цени.
Източник: http://e-obuvki.com/

Свързани

Leave a Comment