ЧЕЗ започва преговори за продажбата на българските си активи с „Индия Пауър“

Чешката компания ЧЕЗ започва преговори за продажбата на българските си активи с класираната на второ място компания „Индия Пауър“, съобщи БНР. От централата на чешкото дружество са съобщили за програма „Хоризонт“, че преговорите с „Инерком“ продължават да се водят паралелно.
Същевременно, в писмо до медиите, от компанията на Гинка Върбакова съобщават, че фирма „Инерком“ работи за приключване на сделката и че имат валиден договор с ЧЕЗ. „Българската компания полага всички необходими усилия за изпълнение на отлагателните условия по договора. Става въпрос за получаване на регулаторно разрешение, на което се очаква одобрението“, посочват от „Инерком“.
Срокът, в който трябваше да се осъществи плащането, бе 30 ноември, припомня БНР.
Междувременно стана ясно, че с определение от 20 ноември Върховният административен съд е отменил отказа на Комисията за защита на конкуренцията да одобри придобиването на българските активи на ЧЕЗ от „Инерком“. С мотив, че отказът е незаконосъобразен, върховните съдии Нина Докторова, Румяна Монова и Красимир Кънчев са върнали преписката на Комисията. Тя обаче е обжалвала определението пред петчленен състав на Върховния административен съд, казаха за „Хоризонт“ от съда.

Свързани

Leave a Comment