Исторически хотели в Испания преминават към възобновяема енергия от 2019 г.

Верига от исторически хотели в Испания взе решение да премине към използване на „зелена“ енергия от началото на 2019 г., давайки пример за туристическата индустрия в останалата част от страната – и света, пише Greentech.

Хотелите „Paradores”, която включва гранд хотели, разположени в сградите на древни замъци и някогашни манастири, обяви, че от началото на тази година всички 97 имота на веригата ще използват електричество от възобновяеми енергийни източници.

“Paradores” е компания, която подкрепя устойчивия туризъм във всеки смисъл на думата”, заяви председателят на фирмата Оскар Лопес Агеда. “Нещо повече – като публично дружество ние искаме да дадем пример … за инвестиции, които насърчават енергоспестяването и отговорното потребление.”

90-годишната хотелска верига сключи договор с испанския гигант “Endesa”, за да гарантира, че всичката електроенергия, използвана в хотелите, ще се добива само от зелени източници. Нововъведението е в сила от 1 януари. Веригата обаче няма планове да спре използването на природен газ.

Ръководителят на хотелските комуникации Соня Санчес Пласа заяви, че природният газ е по-малко замърсяващ в сравнение с традиционните източници, които хотелът е използвал в миналото, но той постепенно ще премахне зависимостта на дружеството от мазута. Наред с това хотелската управа има амбициозен план за въвеждане на нови възобновяеми енергийни източници като биомаса, слънчева и геотермална енергия в “Paradores”.

Основана през 1928 г., веригата „Paradores” разполага с над 10 000 хотелски стаи и в нея работят повече от 4000 служители. Сега компанията “се нуждае”, по думите на Санчес, от усилия опазване на околната среда, тъй като много нейни имоти са в близост до националните паркове и биосферните резервати на страната.

Екологичната група “Еколози в действие” приветства решението на “Paradores”. Според тях, и други дружества трябва да последват този пример.

софтуер за управление на резервации

Свързани

Leave a Comment