Как да финансираме ремонта на дома с кредит?

Подобряването на дома чрез прекрояване на кухнята, боядисване на къщата отвън или добавяне на нова стая може да бъде скъпо. Проектите за ремонт ще удължат живота на дома ви, независимо дали планирате да останете в къщата, да я продадете или да я отдадете под наем. Актуализациите и подобренията могат също да увеличат стойността на вашия дом.

Тъй като много от собствениците на жилища не могат да плащат на своите майстори в брой или имат малък капитал, такива обикновено се осъщестяват посредством заеми, най-често чрез кредити онлайн.

Какво представлява заемът за ремонт на жилището?

Заемите за подобряване на жилищата са лични заеми, използвани за финансиране на ремонти в дома. Домашните ремонтни кредити са необезпечени кредити, които можете да получите въз основа на кредитоспособността си от различни кредитори, включително банка, кредитен съюз или онлайн кредитор.

Тези заеми не са фактор за размера на собствения капитал, който имате в къщата, вила или апартамент. Домашният капитал е разликата между оценената стойност на вашия дом и това, което дължите за ипотеката си.

Заемите за ремонт на жилищата могат да бъдат привлекателен избор за:

Кредитополучателите с добри до отлични кредити;

Кредитополучателите, които наскоро са си купили нов дом;

Кредитополучателите, които искат да продадат жилището си или трябва да го направят;

Кредитополучателите, които искат да пуснат в жилището си наематели.

Заемодателят ще ви даде еднократна сума, която ще ви помогне бързо да стартирате проект, особено ако трябва да закупите оборудване или консумативи или да направите авансово плащане на монтажник или електротехник.

Друго предимство е, че месечните ви плащания ще бъдат определени предварително, така че да можете спокойно да платите за този допълнителен разход.

Какво ви е необходимо, когато кандидатствате за заем за ремонт на жилището

Ето с какво трябва да сте готови преди да кандидатствате за пари на заем:

Вашият кредитен рейтинг: Най-благоприятните оферти често отиват при кредитополучателите с най-висок кредитен рейтинг. Всеки кредитор, при който кандидатствате, ще поиска кредитния ви рейтинг и кредитната ви история, въпреки че при бързите заеми това съвсем не е задължително и там условията за получаване на пари в брой са далеч по-леки.

Цената на вашия проект: Проектите за ремонт на дома могат да варират значително по отношение на разходите. Ремоделирането на прахосмукачката ви няма да струва същите като замяна на всички прозорци в дома ви. Преди да кандидатствате, разберете цената на материалите и продължителността на проекта. Не заемайте повече пари, отколкото имате нужда.

Вашето съотношение дълг /доход: Можете да изчислите съотношението на дълга към дохода, като разделите всички месечни плащания по дълга на месечния си доход. Средно кредиторите за подобрения в жилищата смятат, че нивото на съотношението дълг / доход от 20% е ниско. Много кредитори ще разгледат кредитополучателите с по-високи коефициенти.

Вашата лична информация: Това включва информация като социалноосигурителен номер, трудов стаж, доход, информация за работодателя и списък на месечните задължения, като например заем за кола, студентски заеми и плащания с кредитни карти.

Алтернативи на жилищните кредити

Ако решите да не получавате заем за ремонт на жилището, можете да изберете да получите личен заем.

Личният заем е заем с фиксирана сума, която се разпределя в еднократна сума. Повечето хора вземат лични заеми, за да направят голяма покупка, да изплащат медицински сметки или да консолидират дълга. Това са необезпечени кредити което означава, че не трябва да предоставяте обезпечение. Тези заеми са много сходни със заемите за ремонт на жилищата.

Как да изберем най-добрия кредитор

Използването на заем за домашни подобрения може да бъде бърз и лесен начин за увеличаване на годността и стойността на вашия дом.

Сравнете офертите от различни кредитори като банки, кредитни съюзи и онлайн доставчици.

След като намерите оферта, можете също да използвате кредитен калкулатор, за да видите колко ще плащате от месец на месец.

курсове по английски

Свързани

Leave a Comment