Ето как да разберете какъв размер климатик ви трябва

Когато хората говорят за размера на един климатик, това не се отнася до физическите размери на самия уред, а по-скоро означава капацитет на охлаждане, измерен в BTU (British Thermal Units). Независимо дали избирате климатик за прозорци или централен въздушен блок, ще постигнете най-добра ефективност и следователно по-ниски експлоатационни разходи, ако изберете въз основа на размера на зоната, която трябва да се охлажда.

Така че, ако вече търсите най-ниска цена на климатик в Бургас, първо вижте от какво точно се нуждаете.

За да разберете какъв размер климатик е подходящ за вас, първо трябва да изчислите размера на домашните помещения, обслужвани от климатика, в квадратни футове.

Изчислете размера

За да изчислите размера, просто умножете дължината кратна на ширината на помещението или зоната, която ще се охлади. Да речем, че стаята е широка 12 фута с дължина 15 фута. Това означава 12×15 = 180 квадратни фута. Вземете 180 кв. фута 25 BTU пъти на квадратен фут и ще получите минималния BTU климатик, който трябва да закупите. Това означава 180×25 = 4500 BTU охлаждащ капацитет.

Може да се запитате: ще работи ли по-малък климатик или по-голям ще бъде по-добре? Ето един съвет по тези въпроси. По-малките BTU единици ще стартират непрекъснато, само за да се опитат да продължат. Това ще увеличи сметката ви за електричество и е малко вероятно уредът да може да охлади или затопли района ефективно.

Не прекалявайте

Климатикът, ако твърде голям, може да бъде излишен. Заедно с охлаждането на въздуха, климатикът също извлича влага от въздуха, което ще кара всички нас да се чувстваме горещи и лепкави. Въпреки че въздухът може да е по-хладен, ако устройството не работи достатъчно дълго, влагата не може да бъде извлечена правилно от въздуха. Би било като да сте навън на къмпинг в хладна, мрачна, мъглива нощ. Освен това климатикът, който е твърде голям, ще се включва и изключва често.

Е, готови ли сте за покупка?

Свързани

Leave a Comment