post


С наближаването на отоплителния период, всяко семейство започва своето приготовление. За тези на твърди горива, процеса започва още напролет, а за тези с хиперинверторни климатици е през зимата, тъй като има едва малко неща, които трябва да направят.

В този текст ще обърнем внимание на разликите между т.нар инверторни и хиперинверторни климатици както и кое точно да изберем за дома.

Кое е най-доброто решение за дома – хипер добрия избор за вас

Основната разлика между двата вида климатици, е че единият е флагмана на индустрията, докато другия е по-достъпен, но все още висококачествен. Това означава, че макар с малко, инверторните продукти, отстъпват пред хипер версиите със своята енергоспестовност.

Инверторни климатици

Има два основни вида инверторни продукти – тези с компресори на AC(променлив) и такива на DC (прав) ток. И в двата случая, електричеството навлизащо в уреда бива преобразувано чрез електроника в различна честота, като при уредите на променлив ток се променя от променлив, в прав и после пак в променлив.

За вас това означава, че уреда ще загрее стаята по-бързо, като същевременно ще запази своята ниска консумация и амортизация. При инверторните климатици на прав ток (DC), работата започва по-бавно, но поради по-високото напрежение, те са способни да задвижат по-тежки и мощни електромотори с лекота.

По този начин се предотвратява прекалено бързия старт, който, в електрониката, най-големия злодей и причината електроуредите бързо да се амортизират и развалят. Освен това, може да се запази баланс между мощност и консумация.

Хиперинверторни климатици

При хипер вариации, нещата са още по-качествени, трайни, мощни и значително по-скъпи. Причината да се нарекат хипер е изцяло от маркетингова гледна точка – това позволява на производителите да откроят своите най-нови и качествени продукти.

Реално, най-силната разлика между двата класа се намира в работата на компресора и наличието на компютърен контрол над всеки процес във външното и вътрешно тяло. При хипер вариациите има налични повече екстри като Wi-fi контрол, режими на ефикасна работа, омекотяване на въздуха, йонизиране на въздушния поток и много повече.

Друга важна разлика е цената – и двата варианта са доста скъпи, значително по-скъпи от обикновените климатици. Цените на хиперинверторните климатици са една идея по-високи, тъй като те се водят най-доброто, което един производител може да предложи.

Точно в тях се влагат и най-новите технологии целящи да удължат живота на продукта, да улеснят употребата му, и най-вече да намалят консумацията на електроенергия без да правят компромис с другите две неща.

Ако искате висококачествен климатик, няма да има много значение кой от двата варианта ще и изберете, тъй като и двата са страхотни за домашни и офис условия. Това, което има значение е да ги закупите от най-доброто място в за климатици в България, а именно Klimatici.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *