Слънцезащитната козметика в никакъв случай не бива да бъде пренебрегвана

Вероятно много пъти сте чували разнообразие от съвети и препоръки по отношение на грижата за кожата на лицето. В никакъв случай не оспорваме по-голямата част от тях – голям брой от козметиците и дерматолозите обръщат специално внимание на своите клиенти за ефективността от употреба на различни видове бяла козметика като кремове, серуми, флуиди, измивни продукти и маски.

Тук сме днес, за да напомним, че в никакъв случай не бива да забравяме за употребата на слънцезащитна козметика като част от ежедневната разкрасителна рутина. Не забравяйте, че практически няма да има никакво значение колко добри кремове, серуми и флуиди за лице използвате, ако след това не осигурите оптималната и добра защита на кожата си от вредните слънчеви лъчения. Затова е важно да ви напомним за тази последна, но и изключително съществена стъпка по пътя към постигането на красивата перфектна кожа без несъвършенства.

Слънцезащитната козметика неизменно трябва да присъства в ежедневието ви
Ако сте от хората, които предпочитат да сведат избора си само до един или два козметични продукта, то не сте единствените. Разбира се, изключително голям брой потребители са си създали ежедневна рутина за грижа за лице, състояща се от много стъпки и използването на много и различни видове продукти. Ако трябва, обаче, да си изберете само един козметичен артикул, то ви съветваме това да е слънцезащитен крем.

Слънцезащитната козметика защитата кожата от вредните слънчеви влияния и лъчения, образувайки фин предпазен филм върху нея. Така, независимо дали кожата ви е фоточувствителна, или не използвате никаква друга козметика, ще бъдете защитени по най- добрия начин.

Слънчевите лъчи са основният виновник за прекомерното изсушаване на кожата, което пък я лишава от нейната еластичност. Именно загубата на еластичността е разковничето, отговорно за появата на първите мимически бръчки. Освен това, слънчевите лъчи са в състояние да предизвикат появата на пигментни петна и лунички – ако искате да притежавате бистър и свеж тен на лицето, то не напускайте дома си без нанасянето на предпазна слънцезащитна козметика.

Противно на всеобщото схванаще, от слънцезащитна козметика не се нуждаете само и единствено през лятото и през слънчевите дни. Дори когато навън е облачно и студено, също не пропускайте слагането на крем – вредните слънчеви лъчения оказват своя негативен ефект върху лицето ви дори и при такива метеорологични условия.

Свързани

Leave a Comment