Признаци, че домът ви е превзет от хлебарки

Случва ли се постоянно някой член на вашето семейство да е болен – да повръща, да киха или да му е зле през повечето време? Трябва незабавно да инспектирате дома си за наличието на хлебарки, защото те могат да са причинителите на всичко това.

Трябва да знаете признаците на нашествие от хлебарки по няколко причини. Първо, ще бъде по-лесно да ги премахнете навреме и да защитите семейството си. Освен това ще предпазите вашите електронни уреди, мебели и дрехи от възможни повреди, причинени от тези вредители. Хлебарките могат да бъдат труден за справяне вредител, особено ако имате значително заразяване. Ако не можете да се справите сами, то се доверете на Hlebarkite BG.

Хлебарките са склонни да се крият от погледа ви. Те често се появяват, когато в помещението е тъмно, а когато лампата светне те бързо-бързо се скриват. Освен това, ако сте видели хлебарка през деня, това може да означава, че има пренаселеност. С други думи, имате толкова много хлебарки в дома си, че не могат да се поберат всички и вероятно търсят ново място за гнездене.

Миризмата на плесен в къщата е първият признак за заразяване с хлебарки. Колкото повече са хлебарките, толкова по-сериозна е миризмата. Лошата миризма идва от изпражненията. Лошата миризма от хлебарки може да изпълни стаята, та дори и да повлияе на вкуса на храната. Миризмата също ще повлияе на качеството на въздуха в помещението и вероятно ще причини проблеми с дишането на вас и вашето семейство.

Хлебарките се размножават много бързо поради краткия си живот. Когато започнете да виждате следи от излюпването им, трябва да обмислите подходящите мерки за контрол. Трябва да проверите под леглото, под диваните и пространствата между книгите на рафтовете ви, тъй като хлебарките се крият там.

Подобно на други вредители, хлебарките също оставят изпражнения там, където обитават. Изпражненията са малки, което може да ви попречи да разберете първоначално какво са. Всеки вид хлебарка има различни по размер и цвят изпражнения. Някои хлебарки имат изпражнения, подобни на черен пипер или утайка от кафе, докато други приличат на оризови зърна.

В допълнение към изпражненията, хлебарките оставят следи след себе си. Често можете да ги забележите по стените и по местата, където са най-обитавани от хлебарки. Следите са тъмни, неправилни петна. Хлебарките преминават през няколко етапа от жизнения си цикъл, за да достигнат зряла възраст. Докато растат, те си сменят кожата някъде между 5-8 пъти, преди да станат възрастни.

Други често срещани признаци на заразяване с хлебарки, които не трябва да пренебрегвате, са симптомите на алергия. Те идват под формата на задух, кихане, кашлица и гадене. Хлебарките произвеждат алергени, които причиняват други сериозни респираторни проблеми като астма при хората. Алергените се концентрират главно върху изпражненията и външните части на телата на хлебарките. Контактът с хлебарки или дори техните изпражнения ще ви изложи на тези симптоми и вероятно ще причини по-сериозни здравословни проблеми.

Хлебарките ще ядат почти всичко и това може да причини някои щети. Ако имате нашествие, вероятно ще откриете следи от дъвчене  върху опаковката на храните, но ще откриете и щетите по други материали, като кожа.

Свързани

Leave a Comment