Първо кариерно изложение за соларни специалисти на 17 май в София

„Презареди кариерата си“ ще срещне работодатели и млади хора, които искат да направят кариера в този иновативен сектор

 

Първото по рода си кариерно изложение и форум за професионално развитие във ВЕИ индустрията ще се проведе на 17 май в София. „Презареди кариерата си“ ще събере на едно място бизнеса и кандидатите за работа, тъй като именно качествените кадри ще бъдат движеща сила при така важния за България процес на енергиен преход. Събитието цели и да задълбочи диалога между ВЕИ индустрията, образованието и институциите, за да работят заедно върху иновативни и практически ориентирани подходи на обучение и създаване на зелени решения.

Кариерното изложение и форум „Презареди кариерата си“ ще се проведе в Astoria Grand Hotel от 10:00 до 16:00 ч. на 17 май, като входът за събитието е свободен, а участниците могат да се регистрират на сайта: careerexpo.solaracademy.bg. Изложението се организира от сдружение „Соларна Академия България“ и M3 Communications Group, Inc.

„Презареди кариерата си“ ще включва изложбена и конферентна част с участието на водещи компании от енергийния сектор, представители на реномирани университети, на НПО-та и на правителството. На сцената ще бъдат обсъдени ключови теми за ВЕИ индустрията в България като предимствата и възможностите за работа в соларния бранш, необходимостта от квалифицирани кадри за енергийния преход на страната, както и най-добрите практики при изграждане на електроцентрали.

Енергийният преход на България е сред приоритетите на страната, който е ключова стъпка за заздравяване на икономиката и увеличаване на конкурентоспособността. За да се ускори развитието на ВЕИ индустрията, е необходимо да се инвестира в образование и подготовка на кадри, които ще могат да проектират, разработват, инсталират и поддържат ВЕИ системи и ще създадат възможност за иновационен растеж и технологично развитие на сектора.

Събитието „Презареди кариерата си“ ще бъде ключова възможност за среща на водещи работодатели от зеления сектор с квалифицирани кандидати за работа, за иницииране на партньорства между компании за луксозни къщи София и университети за качествена подготовка на кадри, както и за установяване на дългосрочно партньорство на ВЕИ сектора със съответните държавни институции за постигане на енергийните цели на България.

Свързани

Leave a Comment