Shell представя своите най-добри и ефективни горива досега

След петгодишна разработка новите и подобрени горива Shell VPower са най-усъвършенстваните на компанията до момента

 

Shell пусна на българския пазар своите горива с най-добро представяне досега. Новите и подобрени Shell VPower бензинови и дизелови горива почистват 100% от отлаганията, които нарушават оптималното представяне на двигателите. Тестовете показват също, че продължителната употреба на Shell V-Power предотвратява бъдещото натрупване на тези отлагания по жизненоважни части на двигателя.

Отлаганията, които нарушават ефективността, могат да се появят при всички технологии на двигателите и да повлияят на ефективността и работата на автомобила, особено при съвременните технологии на двигатели, при които по-високото налягане и работната температура могат да доведат до образуване на отлагания във важни части на двигателя, като например горивните инжектори. Отстраняването на тези отлагания може да възстанови до 100% от представянето на двигателяᴬ.

При дизеловите двигатели новият и подобрен Shell V-Power Diesel сега осигурява не само 100% почистване на отлаганията по повърхността, но и най-дълбоко почистване на вътрешни отлагания (IDID) в дизеловите инжектори. Също така горивото защитава системата за рециркулация на отработените газове (EGR) на автомобилите.

Ищван Капитани, глобален вицепрезидент на Shell Мобилност, коментира: Горивата Shell VPower бяха въведени за първи път преди повече от 20 години и сега са едни от най-продаваните горива с високо представяне на пазара, избирани от 20% от нашите клиенти в световен мащаб. Макар че зареждането на електрически превозни средства и алтернативните горива сега съставляват бързо нарастваща част от нашия бизнес, бензиновите и дизеловите превозни средства ще продължават да бъдат в движение в продължение на години. Новите ни горива Shell VPower позволяват както на по-старите, така и на новите автомобили с двигатели с вътрешно горене да работят по-добре от всяко друго гориво, което сме разработвали досега.“

Обширните тестове показват, че редовната употреба на новите и подобрени горива Shell VPower може да подобри работата на двигателя и икономията на гориво. Shell също така гарантира, че всички добавени съставки в тези нови формули са проектирани да работят ефективно с горива с по-високи нива на биокомпонент.

Shell VPower е най-яркият израз на иновациите в Shell, които движат компанията повече от 100 години. Горивото, което е наша визитна картичка, осигурява безкомпромисно представяне, защита, мощност, и не на последно място – емоцията, която влагаме в отношението си към автомобилите и шофирането. Радваме се, че можем да предоставим това преживяване на всички наши клиенти в България!“, заяви Николай Богданов, търговски директор на Shell България.

Shell V-Power е единственото усъвършенствано гориво, на което се доверяват и което се препоръчва от някои от световните автомобилни лидери, сред които Scuderia Ferrari, BMW M и Ducati. Новите и усъвършенствани горива Shell V-Power са пуснати на множество пазари през 2022 г., като по-нататъшното им разпространение е в пълна сила през 2023 г.

Заедно с усъвършенстваните горива Shell V-Power, основните горива на Shell – FuelSave също имат нова подобрена формула, която помага за поддържането на двигателя чист, предпазва го от износване, корозия и натрупване на отлагания.

Свързани

Leave a Comment